Hardop bidden: spannend?

Hardop bidden waar anderen bij zijn? Pff, dat kan spannend zijn. Toch kun je hierin groeien – we geven je graag 5 tips!

1. Vertel in je kring of kerngroep dat je het spannend vindt. Waarschijnlijk ben je niet de enige en kun je elkaar helpen om te oefenen.

2. Oefen in een veilige omgeving. Begin bijvoorbeeld bij mensen die je vertrouwt en goed kent. Je zus, je moeder, je beste vriend(in. Je zult zien: hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het gaat!

3. Bedenk dat jij door je gebed ook anderen tot zegen kunt zijn. God wil je gebruiken om anderen te bemoedigen. Je kunt God in gedachten vragen: “Heer, wilt U mij gebruiken?” Je zult zien dat je dan gedachten krijgt. Dit is een handig houvast om iets te kunnen bidden.

4. Doe niet aan vergelijken. Bid op een manier die bij jou past en met woorden die bij jouw relatie met God passen. En nee, het hoeft niet perfect te zijn.

5. Wil je in een veilige omgeving groeien in gebed? Doe een cursus gebedsministry. Daarin leer je een gebedsmodel waarin twee mensen bidden voor een derde persoon. Je oefent met elkaar en merkt dat bidden voor iemand enorm krachtig kan zijn – tot zegen voor de ander én voor jezelf.

DSC 6347 1