Cursus gebedspastoraat

 

We hebben een nieuwe cursus gebedspastoraat. Voor deze cursus maakten we een eigen handboek. Al eerder ontwikkelde de Nederlands Gereformeerde Kerk Houten een gebedspastoraatcursus. Onze cursus is daar voor een deel op gebaseerd, maar gaat wel veel dieper en breder. Ons doel is: de cursus voor zoveel mogelijk kerken beschikbaar maken. Het materiaal van de cursus hebben we in de afgelopen periode getest.

Wat is gebedspastoraat?

Gebedspastoraat is een bijzondere vorm van pastoraat in je eigen gemeente. Bij deze vorm van pastoraat richt je je op het versterken van de relatie met God. Je maakt veel meer dan bij de gebruikelijke vorm van pastoraat ruimte voor stilte en gebed. Mensen kunnen om allerlei redenen bij je aankloppen voor gebedspastoraat. Bijvoorbeeld omdat ze blokkeren op bepaalde punten in hun leven, iemand niet kunnen vergeven of bijvoorbeeld grote zorgen hebben.

Net als bij ministry bid je met z’n tweeën in de kracht van de Heilige Geest voor een derde persoon. Meestal kom je bij het geven van gebedspastoraat vijf keer bij elkaar. Een ontmoeting duurt gemiddeld anderhalf uur.

Eerstvolgende cursus
De eerstvolgende cursus begint in het najaar van 2023. De trainingsweekenden zijn in bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt en vinden plaats op 27 en 28 oktober, 1 en 2 december, 16 en 17 februari 2024 en 3 en 4 mei 2024. 

 
Meer informatie

De cursus bestaat uit de vier eerder genoemde trainingsweekenden, ook uit zelfstudie, intervisie en een stage. Je kunt je aanmelden bij of je vragen stellen aan Daniëlle Los: danielle.los@new-wine.nl

Bekijk ons filmpje over gebedspastoraat. (ook te gebruiken in je eigen kerk als je gemeenteleden uitleg wilt geven over gebedspastoraat) 

Wat je kunt verwachten tijdens de cursus leggen we je graag uit in dit filmpje

Lees ook op onze site het interview met Agnes Huizenga

Klik door naar een artikel van Jan-Willem Janse in Ideaz (MissieNederland) ‘God geeft herstel van identiteit’ 

Of luister naar de uitzending over gebedspastoraat op Groot Nieuws Radio

F4DED554 C04A 4050 89C7 93B61ECD2C03 1 105 c