Cursus gebedspastoraat

 

In oktober 2022 kun je voor het eerst onze nieuwe cursus gebedspastoraat doen. Voor deze cursus maakten we een eigen handboek. Al eerder ontwikkelde de Nederlands Gereformeerde Kerk Houten een gebedspastoraatcursus. Onze cursus is daar voor een deel op gebaseerd, maar gaat wel veel dieper en breder. Ons doel is: de cursus voor zoveel mogelijk kerken beschikbaar maken. Het materiaal van de cursus hebben we in de afgelopen periode getest.

Wat is gebedspastoraat?

Gebedspastoraat is een bijzondere vorm van pastoraat in je eigen gemeente. Bij deze vorm van pastoraat richt je je op het versterken van de relatie met God. Je maakt veel meer dan bij de gebruikelijke vorm van pastoraat ruimte voor stilte en gebed. Mensen kunnen om allerlei redenen bij je aankloppen voor gebedspastoraat. Bijvoorbeeld omdat ze blokkeren op bepaalde punten in hun leven, iemand niet kunnen vergeven of bijvoorbeeld grote zorgen hebben.

Net als bij ministry bid je met z’n tweeën in de kracht van de Heilige Geest voor een derde persoon. Meestal kom je bij het geven van gebedspastoraat vijf keer bij elkaar. Een ontmoeting duurt gemiddeld anderhalf uur.

Meer informatie

De cursus bestaat uit vier weekenden, zelfstudie, intervisie en een stage. De data: 7-9 oktober 2022, 20-21 januari 2023, 21-23 april 2023 en 9-11 juni 2023. Je kunt je aanmelden bij of je vragen stellen aan Daniëlle Los: danielle.los@new-wine.nl

Lees ook op onze site het interview met Agnes Huizenga

Klik door naar een artikel van Jan-Willem Janse in Ideaz (MissieNederland) ‘God geeft herstel van identiteit’ 

Of luister naar de uitzending over gebedspastoraat op Groot Nieuws Radio

F4DED554 C04A 4050 89C7 93B61ECD2C03 1 105 c