Overige cursussen en studietraject

Je wilt als gemeente, kring of vriendengroep groeien in je relatie met God. Of je zoekt hulp en advies bij het begeleiden van de samenzang in je kerk. We helpen je graag met onze trainingen:

Ook bieden we met diverse partners het studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’ (mbo/hbo) aan. Dit kun je volgen aan het Evangelisch College. 

Verwachten, verdiepen, vernieuwen

Dvd-cursussen over vrij (om te) zijn

We hebben twee dvd-cursussen voor je rond het thema vrij zijn: 

De cursus ‘Vrij om te zijn’ helpt je om blokkades uit je verleden op te sporen en in het licht van Jezus te brengen. Zodat je geestelijk kunt groeien, op weg kan gaan om volwassen en vrij te worden. Bestel onze cursus-dvd en het bijbehorende werkboekje

In de vervolgcurus ‘Kenmerken van vrij zijn’ leer je aan de hand van de gelijkenis van de verloren zoon uit de Bijbel wat een vrij leven als kind van God inhoudt. Hoe je je leven als volwassen en vrije christen kunt verdiepen en verbreden. Daarbij behandelen we kenmerken die horen bij zo’n leven, zoals zelfverloochening, verantwoordelijkheid nemen, goede communicatie, je toewijden aan de waarheid, loslaten en inwisselen en tenslotte: vieren.  Bestel onze cursus-dvd en het bijbehorende werkboekje. 

Meer informatie over de cursussen 
De cursussen zijn gebaseerd op de Engelse cursussen van Mary Pytches. Agnes Huizenga vertaalde en bewerkte deze voor New Wine. We raden je aan om te beginnen met ‘Vrij om te zijn’ en dan pas met de tweede cursus te starten. Je kunt zelf bepalen waar en waar neer je wilt beginnen en met wie je alle stof wilt doornemen. We leggen je precies uit hoe de cursus werkt. 

Je kunt samen met een groep vrienden de stof behandelen, maar ook als studentenclub of als bijbelkring. Het beste kun je de cursussen doen met een groep van vier tot zes personen. Elke cursus bestaat uit zes bijeenkomsten.  

Wij geloven dat in elke kerk en geloofsgemeenschap God te vinden is en dat je daar al iets kunt proeven van Zijn Koninkrijk

Gemeenteproject ‘Feest van het Koninkrijk’

‘Feest van het Koninkrijk’ is een project dat je in en met je gemeente kunt doen. Je verkent met elkaar de theologie van het Koninkrijk van God aan de hand van het Onze Vader. Thema’s die aan de orde komen zijn:

 • intimiteit met God
 • vergeving en verzoening
 • sociale en ecologische gerechtigheid
 • genezing en bevrijding van het kwaad
 • doorbraak van Gods Koninkrijk op aarde.

Ons bijbehorende werkboek kun je gebruiken voor dit verdiepende gemeenteproject. Je vindt hierin een handleiding voor zes themazondagen, wekelijkse groeigroepen en stille tijd thuis.

Aanbidding brengt Gods tegenwoordigheid in ons midden

Training aanbidding

Je begeleidt de samenzang in de dienst. Met verschillende instrumenten. Als combo of bandje. Dat is niet altijd makkelijk. Je kunt zoveel vragen en misschien ook twijfels hebben. We bieden speciale trainingen aan in aanbidding. Je krijgt les en begeleiding van ervaren musici en aanbiddingsleiders. Je mag zelf aangeven wat je wilt leren en hoe lang de training moet duren. We geven de training ter plekke, bij jou in de kerk.

Welke thema’s komen aan de orde?
In een training kunnen we ingaan op vragen als:

 • Hoe voorkom je dat jouw muziek overheerst?
 • Hoe speel je goed samen?
 • Wat zegt de Bijbel over muziek binnen de eredienst?
 • Hoe kun je tijdens het zingen God aanbidden en ontmoeten?

Kosten training
Om je een idee te geven van de kosten. Voor een training betaal je:

 • 300 euro per dagdeel
 • 500 euro voor twee dagdelen achter elkaar

Die prijzen zijn exclusief reiskosten (0,19 euro per kilometer) en 21% BTW. Een trainer moet ook lesstof voorbereiden, dat berekenen we door in de kosten. Mooi om te weten: elke trainer doneert een tiende van wat jij betaalt aan New Wine. Dat gebruiken wij onder andere weer voor het maken van nieuwe trainingen.

In onze training gebruiken we het het handboek voor muziekteams van Bart Visser en Peter Dijkstra.

Interesse? Laat het ons weten. Vermeld in je mail je persoonlijke gegevens, voor welke kerk de training is en wat je van ons wilt leren