Nils kwam tot geloof: ‘Jezus is genoeg’

Nils van Asselt (24) groeide op in een christelijk gezin, maar had weinig met geloof. Tot hij op zijn 16de meeging naar een New Wine Zomerconferentie. Tijdens een gebedsavond bij NEXT werd hij sterk aangeraakt door de Heilige Geest. Daarna kreeg een jeugdleider een profetisch woord voor hem. Beide ervaringen zette zijn leven volledig op zijn kop. Op weg naar huis appte hij zijn vader: “Nu wil ik ook de Vader en de Zoon leren kennen.” 

“Voordat ik meeging naar die Zomerconferentie, had ik net besloten niet meer naar de kerk te gaan. Ik was er klaar mee. Na een heftige ruzie met mijn ouders vonden ze het goed dat ik op zondagmorgen thuisbleef. Ik vond het superchil om uit te slapen. Ik geloofde ergens wel dat God bestond, maar dacht: vlak voor ik later doodga, maak ik het wel goed met Hem.” 

“Aan mijn ouders lag het niet. Geloof was en is heel belangrijk in hun leven. Mijn vader vertelde zelfs dat hij dankzij God was genezen van een depressie. Maar mij zei het gewoon niets. Jezus? Wist ik veel Wie dat was. Ik zat op een christelijke school, waar weinig klasgenoten iets met geloof hadden. Voor mij stond geloof in de weg van een leuk leventje. Ik ging verkeerd met meisjes om. Wilde cool overkomen. Dat vormde mijn identiteit.”  

Voor mij stond geloof in de weg
van een leuk leventje

Lekker chil
“Als je dit weet, is het eigenlijk gek dat ik een paar maanden later wel naar de Zomerconferentie ging. Ouders van vrienden van mij vroegen of ik meewilde. Ergens was ik misschien gewoon naïef. Ik dacht: lekker chil, een week zonder mijn ouders. In de auto ernaar toe vertelden mijn vrienden al wel dat ze bij NEXT een gebedsavond hadden. Gingen ze uren samen bidden. Ik had zoiets van: zolang bidden? No way, dat ik dat ga doen.”  

“Maar op de conferentie veranderde mijn houding. Er groeide een bepaald verlangen in mij. Op maandavond werd ik al enorm geraakt door de aanbidding. Tijdens het lied Break every chain ervoer ik iets bijzonders. Ik dacht: wow, is dit echt zo? Ik zag iets bij andere jongeren wat ik niet had en ook wilde hebben.” 

“De dag erna was de gebedsavond. Ik wilde daar toch wel aan meedoen. Met vier tot vijf gasten en de jeugdleider baden we. En daar gebeurde iets onbeschrijfelijks. Ik voelde voor het eerst de Heilige Geest in mij en werd er sterk door geraakt. Zo sterk dat mijn vrienden en ik dat moment grappend omschreven als ‘stoned van de Heilige Geest’. Daarna had de jeugdleider een woord voor mij: ‘God zegt dat je niet meer schuldig bent.’ Ik voelde me best rottig over de manier waarop ik met meisjes omging. Door wat God tegen me zei, viel een enorme last van me af. Ik besefte: God is heel dichtbij. Hij kent me echt.”

Jezus is genoeg 
“Ik kreeg op de Zomerconferentie een nieuw leven. Ik werd verliefd op Jezus. Alles stond volledig op zijn kop. Van stoere Nils werd ik christelijke Nils. Mijn doel is sindsdien: Jezus volgen. Ik werk nu als IT-er vier dagen per week bij de christelijke site Jezus.net. Daarnaast heb ik samen met een paar vrienden Streef! opgezet. We willen met deze organisatie jongeren in de kerk laten zien dat Jezus leeft en Hij het volgen waard is.”  

“Wat ik zelf als jongere leerde, wil ik doorgeven. Dit jaar ook weer als lid van het programmateam bij NEXT op de New Wine Zomerconferentie. Weet je: ik ben getrouwd met Anne, een prachtige vrouw. Ik heb een cool huis, coole vrienden, chil werk. Maar dat is niet het belangrijkste in mijn leven. Zelfs als alles zou wegvallen: Jezus is genoeg.” 

“Jongeren verlangen zo naar echtheid. Daarom zijn conferenties waar de Heilige Geest ruimte krijgt, enorm belangrijk. Tachtig procent van mijn vrienden die radicaal voor Jezus gaat, kwam op een conferentie of evenement tot geloof. En dat is prima toch? Laten we dankbaar zijn dat dit gebeurt.” 

Ook benieuwd naar de New Wine Zomerconferentie, of ben jij een trouwe bezoeker die nog geen kaartje heeft? Koop hier je tickets!  Tot 1 maart krijg je 30% vroegboekkorting. Je kunt je ook aanmelden als medewerker.