Proef!

Elkaar aanmoedigen, inspireren en toerusten om In de kracht van de Geest te getuigen van de komst van het Koninkrijk. Daar gaan we voor bij New Wine. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? En welke rol geeft God kerken hierin? Dat leggen we je graag uit in ons tijdschrift Proef! Je kunt Proef! bestellen in de webwinkel.  

Proef!

Wat je kunt lezen in Proef! 

In Proef! leggen we je in vijf hoofdstukken hoe we kijken naar de komst van het Koninkrijk: 

1 Dochters en zonen van de vader – daar begint het mee en draait alles om: dat we door Jezus Christus Gods kinderen mogen zijn. God houdt van ons met een onvoorwaardelijke liefde. Dat bepaalt wie we zijn. Is dus onze nieuwe identiteit.  

2. Jezus brengt het Koninkrijk van God – Jezus brengt niet alleen vergeving en verzoening, maar ook genezing en bevrijding van de machten van het kwaad. Daaronder valt net zo goed sociale en ecologische gerechtigheid. Sjalom voor de hele schepping. Ofwel: heelheid, vrede, harmonie, welvaart, rust en welzijn.  

3. Het mysterie van het Koninkrijk – Dit volle leven breekt nu al door in de wereld, maar laat ook nog op zich wachten. We mogen proeven van het Koninkrijk, maar er ook naar watertanden. Er sterk naar verlangen.  

4. Gezonden in de kracht van de Geest – Zolang Gods Koninkrijk er nog niet is, bidden we om vervulling met de Heilige Geest. Om de kracht en de gaven van de Geest te mogen ontvangen die God ons in de Bijbel belooft. En daarmee in woord en daad te kunnen getuigen van de komt van het Koninkrijk.  

5. Voorpost van het Koninkrijk – in elke christelijke gemeente zie je iets terug van het begin van Gods nieuwe wereld. Wij mogen als christenen leven vanuit Gods toekomst.