Met je drie tieners naar de Zomerconferentie

De man van Harmien twijfelde nog om dit jaar naar de Zomerconferentie te gaan, maar zijn drie kinderen trokken hem over de streep. Dochter Louise (15) doet mee aan het NEXT-programma voor tieners vanaf 13 jaar. Ze kwam als peuter al op de Zomerconferentie. “Kettingen van macaroni maken en in een deuk liggen om de poppenshow van Matthijs van Vlaardingerbroek.”

Het gezin De Wit kwam in 2007 voor het eerst op de Zomerconferentie. Ze kregen een tip van vrienden. “We voelden gelijk een klik”, herinnert Harmien zich, “Er is zo’n relaxte sfeer. Je ontmoet op de conferentie christenen uit allerlei kerken en je praat binnen de kortste keren met wildvreemde mensen over God. Je bent veel buiten. Als het regent, loop je te soppen in je laarzen. Is het warm, dan zit je onder het stof. Niemand die het interesseert. Je voelt je zo welkom.”

Seminars
De seminars die je kunt volgen, sloten zeker in het begin, aan bij wat Harmien nodig had. “Ik ging mijn geloof door de jaren heen doorleven. De Heilige Geest werd steeds meer een realiteit. Juist nu, na twee jaar corona, voel ik weer zo’n behoefte om intensief bezig te gaan met geloof. Dingen aangereikt te krijgen. Wat ik sterk vind van New Wine is dat ze een goede balans bieden tussen het Woord en de gaven van de Geest. Ze besteden juist ook veel aandacht aan bijbelse onderbouwing.”

Eigen programma’s
Terwijl haar ouders dit jaar vieringen en seminars volgen – of gewoon een boek bij de caravan lezen – volgen Louise en haar twee zusjes eigen programma’s. “We gaan veel lol maken. Dat weet ik nu al,” grinnikt Louise. Het is wel gek: tijdens haar hele middelbare school kon ze niet naar de Zomerconferentie. Twee keer moest de conferentie worden afgeblazen vanwege corona. “Van alles wat niet doorging, vond ik dat wel het ergste.”

Louise vindt het fijn dat er veel aandacht is voor geloof op de Zomerconferentie. “Het is supergaaf dat je samen met andere kinderen bidt die je voor de conferentie niet kende en tegen elkaar durft te zeggen wat je meemaakt of waar je moeite mee hebt. Ik vind het ook overweldigend om met veel mensen samen te zingen. Ik hoef er nooit te wennen. Je hebt zo een groep vriendinnen.” Moeder Harmien vraagt: “Ook niet, nu je bij NEXT zit?” Louise: “Nee hoor.”

Groep vrienden
Harmien vermoedt dat dit waarschijnlijk wel de laatste gelegenheid is dat ze met het hele gezin kamperen in Liempde. Volgend jaar gaat de oudste dochter studeren. “Misschien gaat ze dan wel in haar eentje met een groep vrienden naar New Wine.”