Ministrycursus Bunschoten

In oktober wordt er in de NGK (Westerkerk) Bunschoten weer een cursus ministry (persoonlijke voorbede) gehouden. Deze cursus is interkerkelijk en ervaren ministryleiders geven de cursus.

Het doel van ministry is: bidden met twee personen voor een derde persoon in de kracht van de Heilige Geest. Je doet dat in de verwachting dat God bij jullie is. Tijdens het gebed vallen er regelmatig stiltes. Daarin luister je samen naar de Geest en sluit je aan bij wat Hij aan het doen is in de persoon waarvoor je bidt. Je bidt altijd met open ogen, hart en handen.

Voor de cursus wordt Module 1: De basis van gebedsministry van New Wine gebruikt. Dit cursusboek ontvangt iedere deelnemer.

De opbouw van de cursus is als volgt:
Na een korte lofprijzing wordt er een onderwerp ingeleid en na de inleiding wordt er voor elkaar gebeden. We geven handvatten van de theorie en we gaan veel oefenen onder begeleiding van ervaren ministry-bidders.

De laatste avond komen er meerdere mensen uit het dorp om voor zich te laten bidden. Dus je kunt echt ervaring opdoen, zoals het kan zijn als je voor in de kerk staat of in de tent bij New Wine.

Onderwerpen die tijdens de training besproken worden, zijn:

· Wie of wat is New Wine?
· De heelheid van Gods Koninkrijk
· Wat is de gebedsvraag?
· Luisteren naar Gods stem.
· Meebewegen met wat God aan het doen is
· De hele mens op het oog
· Vergeven ontvangen en anderen vergeven
· Bidden voor genezing
· Hoe kun je zegenen?

Als deelnemer leer je geleidelijk hoe een ministrygebed in elkaar zit en hoe je dit in de praktijk kunt doen. Het oefenen gebeurt met broeders en zusters die ervaring hebben opgedaan met het ministry-gebed.

De cursus staat open voor iedereen die Jezus heeft aanvaard en staat open voor alle leeftijdsgroepen. Jongeren zijn ook van harte welkom!

De bijeenkomsten zijn op vijf donderdagavonden: 5, 12, 19, 26 oktober en 2 november.; Elke avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Kosten: € 10,00, inclusief cursusboek, koffie of thee. Als de kosten een bezwaar zijn laat ons dat dan even weten dan lossen we het op. Kosten mogen geen bezwaar zijn om de training te volgen!

Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met Jacob Koelewijn regiocoördinator ministry of geef je op via een mail naar: Jacob@mkb-support.com. Je kunt ook een app sturen of bellen naar T. 06-51203381

Kom zoals je bent. Je bent welkom of je ministry nu al kent of juist helemaal nog niet.

Met vriendelijke groet, in Christus verbonden,
Marrie Koelewijn, Peter Heijnen en Jacob Koelewijn
NGK (Westerkerk) Bunschoten