In najaar weer cursus gebedspastoraat

Dit najaar begint weer een cursus gebedspastoraat. Onderdeel van dit deeltijdonderwijs zijn vier trainingsweekenden in bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Deze weekenden zijn op 27-28 oktober 2023 , 1-2 december 2023 , 16-17 februari 2024 en 3-4 mei 2024.

Je krijgt les van Agnes Huizenga, Wiger Aantjes, Dietske van Winkelhoff, Roelof Telgenhof en Daniëlle Los. De cursus gebedspastoraat duurt in totaal een jaar. Het bestaat naast de vier eerder genoemde trainingsweekenden, ook uit zelfstudie, intervisie en een praktijktraject waarbij je meedraait met een gebedspastoraatteam, het liefst in je eigen omgeving.

Wat je leert
Als je de cursus met succes hebt afgerond, begrijp je hoe:
* gebedsministry, gebedspastoraat en bedieningen van genezing en bevrijding met elkaar zijn verbonden;
*het perspectief van Gods Koninkrijk en het bijbels-holistische mensbeeld bepalend zijn voor onze visie op – en onze houding in – het gebedspastoraat en heb je daarmee geoefend;
*charismatisch pastoraat altijd een trialoog is waarin pastor, pastorant en Gods Geest actief betrokken zijn en heb je geoefend in het meebewegen met wat Gods Geest aan het doen is in de pastorant;
* de dynamieken en mechanismen werken in pastorale relaties (o.a. overdracht en tegenoverdracht) en ben je in staat te reflecteren op je eigen houding als pastor. Je hebt geoefend in een basishouding van aanwezigheid en in basisvaardigheden van contact als hartshouding;
* de ‘cirkel van Gods liefde’ werkt als model voor gebedspastoraat. Je begrijpt zowel de onderlinge samenhang van de aspecten (wonden, zonden, binding en demonische belasting) als het belang van hun onderscheid;
* je als gebedspastor deelt in de zalving van Christus en dat je bediening in het Koninkrijk zowel een priesterlijk als profetisch als koninklijk aspect heeft. Je hebt zicht gekregen op je eigen priester-profeet-koning-profiel en kunt de verschillende aspecten onderscheiden en laten samenwerken.

Zoveel tijd kost het je
Reken op ongeveer 168 studieuren (6 ec). Dit betekent dat je naast de vier trainingsweekenden nog zo’n 2,5 uur per week bezig bent met zelfstudie, reflectieverslagen, intervisie en het praktijktraject.

Toelatingseisen
Het studieniveau van de cursus gebedspastoraat is vergelijkbaar met hbo, maar we stellen geen toelatingseisen wat betreft vooropleiding. Wel gelden de volgende voorwaarden:
* Je bent vertrouwd met luisterend bidden / profetie (fijn als je de New Wine-cursus Luisterend bidden hebt gevolgd).
*Je hebt de New Wine-ministrycursus gevolgd (bij voorkeur module 1, 2 en 3 van de nieuwe ministrycursus). Heb je de oude ministrycursus gevolgd, dan heb je voorafgaande aan de cursus gebedspastoraat de drie modules van de nieuwe cursus in elk geval gelezen.
*Je bent ervaren in de praktijk van gebedsministry en draait al mee in het ministryteam van je kerkelijke gemeente.
*Jouw voorganger of leiderschapsteam wil een aanbevelingsbrief te schrijven.
*Je hebt in de afgelopen twee jaar zelf gebedspastoraat ontvangen of bent bereid om dit alsnog te doen (voorafgaande aan de cursus)

Kosten
De cursus kost in totaal 899 euro. Daarbij is bijna alles inbegrepen (dus ook de trainingsweekenden). Het enige wat er nog bijkomt aan kosten, is een aantal studieboeken dat je moet aanschaffen.

Meer informatie over de cursus vind je op deze pagina of mail naar [email protected]