Wie we zijn

We hebben als New Wine een vast team dat leidinggeeft, activiteiten organiseert en de vaart erin houdt. Je hebt het dan over de staf en het bestuur. Wie daarin zitten? We stellen ons graag aan je voor!

0E29A978 0067 4818 B8B9 3D72766B6E02

Dico Baars is sinds 2020 voorzitter van het bestuur van New Wine.

Hij werkt in het dagelijks leven als adviseur voor Verus, de vereniging voor katholiek en protestants-christelijk onderwijs. Daarnaast is hij fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeente Vijfheeren-landen. Hij is lid van de hervormde gemeente in Meerkerk. 

Waarom passie voor New Wine?
“Op de New Wine Zomercon-ferenties ontdekte ik dat het werk van de Heilige Geest geen verleden tijd is, maar realiteit. New Wine is voor mij de plek waar we niet alleen praten over het Koninkrijk van God en de kracht en gaven van de Geest, maar waar we het ook in praktijk brengen. Ten dienste van de lokale kerk.”

Mail Dico

AA7A9353 2308 40D4 9EE3 01390259DC45 1 102 a

Bart Visser is sinds 1 september 2022 directeur van New Wine. Voorheen was hij actief als stafwerker leiderschap en organisatie. 

Bart is theoloog en musicus. Hij is verbonden aan NGK De Lichtboog in Houten.

Waarom passie voor New  Wine?
“God heeft een plan voor deze wereld en dat loopt via zijn kerk. Daarom ben ik enhousiast over New Wine. Want het is een beweging van kerken die ervaar verlangt Gods nieuwe wereld te weerspiegelen.”

Mail Bart

 

CDD92B49 EA1C 448C B388 E19EC15E62A0 scaled e1653289323929

Henri Braamskamp werkt in het dagelijks leven als controller bij Stichting Present. Henri is lid van de NGK Houten.

Waarom passie voor New Wine?
“New Wine staat voor mij, voor het samen vieren en je bewust zijn van Gods aanwezigheiud op deze aarde.”  

Mail Henri

Corinne Schuurman kopie

Corinne Schuurman is gespecialiseerd in vrijwilligers-en goede doelenmanagement. 

Ze zit ook in besturen van  diverse organisaties.  Corinne is lid van NGK De Lichtboog in Houten.

Waarom passie voor New Wine?
“New Wine betekent voor mij even stilstaan, bemoediging te ontvangen zodat je mag groeien in geloof. Maar ook: worden uitgedaagd om het Koninkrijk te léven (met accent), wat je ontvangen hebt te delen, te luisteren en mee te werken met de Geest. Super inspirerend.”

Mail Corinne

mariette website

Mariëtte Woudenberg heeft een eigen tekstbureau, is al jaren freelance tekstschrijver.

Ze werkt voor verschillende bladen, gemeentes en organisaties. Mariëtte gaat naar NGK De Lichtboog in
Houten.

Waarom passie voor New Wine?
“Wat ik mooi vind aan New Wine is dat het een beweging is waar alle kerkmuren wegvallen. Waar alle ruimte is om God te ervaren, maar ook veel aandacht is voor een stuk bijbelse onderbouwing.”

Mail Mariëtte

PaulvanderKlei 81969 1

Charlotte Scholtens ondersteunt directie en staf van New Wine op vele terreinen.

Ook is ze adviseur bij de fractie van de ChristenUnie & SGP Zuid-Holland. Charlotte gaat naar de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Gorinchem.

Waarom passie voor New Wine?
“Ik werk graag voor New Wine omdat ik zelf leerde op de Zomerconferenties dat Gods Geest ook vandaag mensen in beweging zet. Ik mocht meer zien en ervaren van wat Hij wil doen en dat God zich laat vinden.” 

Mail Charlotte

6B04B53D 47A5 4B0C B4A8 244C3D7F10BE 1 102 a

Sander Ris is als stafwerker verantwoordelijk voor het werk met predikanten en andere kerkleiders. Hij trekt op met regioleiders, ondersteunt bij predikantenretraites en helpt bij het programma voor jonge leiders. 

Sander studeerde theologie in Utrecht.  Hij is predikant-pionier in een Apeldoornse nieuwbouwwijk. Daarnaast begeleidt hij een missionair project in Twente en zoekt hij samen met een werkgroep van theologen naar manieren om binnen de kerken mensen meer bewust te maken van ingebouwde vooroordelen en rascisme. Ook is Sander actief bij Vluchtelingenwerk, stichting Present en Alpha.

Waarom passie voor New Wine?
“Die afbrokkelende kerk van ons, waaraan ik mijn hart heb verpand. Ik zou er geen raad mee weten zonder een wereldwijde familie als New Wine. Ze laat mij keer op keer zien dat het vuur van de Heilige Geest net zo echt is als de chaotische zoektocht van mijn tijdgenoten naar iets van spiritualiteit, geloof en zin. Nu de kerk hele generaties niet meer aanspreekt terwijl de wereld in brand staat, zegt een internationale beweging als New Wine tegen mij: ‘Niet bang zijn – zie je niet dat God iets nieuws is begonnen?'”

Mail Sander

Anita abbring website

Anita Abbring houdt zich bezig met gebed binnen New Wine en geeft les aan het Evangelisch College in Zwijndrecht en Zwolle.

Anita deed werkervaring op als jeugdhulpverlener, jurist, manager en docent in het voortgezet onderwijs. Sinds 2012 studeert ze theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn, waar ze dit jaar haar predikantsmaster hoopt te halen. Vanaf najaar 2022 heeft ze een functie als kerkelijk werker bij de Open Hof in Alkmaar (CNGK). Anita heeft preek-bevoegdheid in de NGK. Haar specialisatie is: christelijke spiritualiteit.

Waarom passie voor New Wine?
“New Wine heeft mijn geloofsleven zoveel rijker gemaakte, dat ik graag die rijkdom wil doorgeven aan anderen, zodat we samen meer ervaren van Gods Koninkrijk en de Heilige Geest.”

Mail Anita

Vacatures

Wil je meewerken in ons team? Hieronder vind je de vacatures die we nu hebben.