Bart Visser nieuwe directeur New Wine

Bart Visser (43) uit Houten wordt per 1 september de nieuwe directeur van New Wine Nederland. Hij volgt Edward de Kam op, die zijn werkzaamheden bij New Wine niet langer kan combineren met zijn functie als Area Director bij Youth for Christ (YFC) Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika.  

Visser is nu nog stafwerker leiderschap en organisatie bij New Wine. Hij adviseert kerken op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Na zijn opleiding aan het conservatorium studeerde Bart theologie en was hij een tijdlang voorganger van NGK De Lichtboog in Houten.  

Hij verheugt zich op zijn taak als directeur: “Want ik geloof dat de theologie en de vormen van New Wine kerken helpen om meer ruimte te geven aan de Geest. Ik geloof ook dat alleen door de Geest mensen en kerken geestelijk worden vernieuwd en missionair ingeschakeld.” 

New Wine Nederland is een vernieuwingsbeweging van en voor kerken en geloofsgemeenschappen, die volgend jaar twintig jaar bestaat. Jaarlijks organiseert New Wine onder andere evenementen als de bekende Zomerconferentie in Liempde, daarnaast biedt zij trainingsmogelijkheden en opleidingen. Voor predikanten zijn er speciale netwerkactiviteiten.