‘Prachtig als je kinderen ziet opbloeien’  

Al jaren is Lucas de Bruijne (32) kernteamlid bij de kidstent voor groep 5 en 6 op de New Wine Zomerconferentie. Hij vindt de leeftijdsgroep van de Cornerstones fantastisch. “Ze zijn kind genoeg om nog veel fantasie te hebben. Als je je als piraat verkleedt en op het podium gaat staan, ben je voor hen een piraat. Maar ze zijn ook groot genoeg om een goed gesprek mee te hebben.”  

Lucas komt net als veel conferentiegangers uit een echte New Wine-familie. Zijn broer is teamleider bij de Beautiful Brickies en zijn vrouw Tanny, samen vormen ze een echt ZC-stelletje, was ook ooit kidsmedewerker. De passie van de familie voor de conferentie wordt zelfs doorgegeven aan de volgende generatie. Lucas en Tanny hebben vier kinderen tussen de 2 en 8 jaar. ‘De oudsten”, lacht Lucas, “vragen nu al als de conferentie nog geen week voorbij is: ‘Wanneer gaan we weer?’” 

‘Juist als kinderteam kunnen we een grote rol spelen in een stukj geloofsopbouw’

Bewust actief in kinderwerk 
Bewust kiest Lucas keer op keer weer voor een taak in het kinderwerk. “Want ik denk dat we juist als kinderteam een grote rol kunnen spelen in een stuk geloofsopbouw. Dat vind ik zo belangrijk. Je helpt mee om bij kinderen een stevige geloofsbasis voor hun latere leven te leggen. Kinderen bij de Cornerstones hebben soms best met moeilijke dingen te maken. Doordat ouders gaan scheiden of doordat ze in een pleeggezin zitten. We willen als team elk kind het gevoel geven: je bent welkom, je mag er zijn. Jezus houdt van jou en is altijd bij jou. Het is prachtig als je kinderen in de loop van de week daardoor ziet opbloeien.” 

Pittige taak  

Lucas wordt zelf ook opgebouwd op elke conferentie, hoewel hij niet veel tijd overhoudt om het volwassenenprogramma te volgen. “Als kernteamlid heb je best een pittige taak”, erkent hij. “Je moet veel doen voor en achter de schermen. Ik sta elk morgen al om zeven uur in de kindertent om alles klaar te zetten. Ben je een gewone kidsmedewerker, dan blijft er veel meer tijd over om diensten en seminars te volgen.” 

Ook zin in een feestje? Kijk welke taken je kunt doen in het kinderwerk op de New Wine Zomerconferentie.