Martin de Beer nieuwe eventmanager

Martin de Beer (57) uit Hardinxveld wordt onze nieuwe eventmanager. In juni volgend jaar gaat hij zijn taak volledig oppakken, tot die tijd is hij achter de schermen betrokken. Waar hij kan denkt en vergadert hij mee. Martin is erg blij met zijn nieuwe functie: “Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan.” 

Wat typeert Martin? “Ik heb een enorme passie voor God en om Zijn Koninkrijk te mogen uitbouwen op aarde. Juist daarom vind ik het zo prachtig om eventmanager bij New Wine te worden. Wat me beweegt, is Jezus’ onvoorwaardelijke liefde voor ons. Hij is – zoals het in Romeinen staat – voor ons gestorven, toen wij nog zondaren waren. ” 

Laagdrempeliger worden 
Misschien herken je Martin van naam of gezicht? Dat kan: hij komt al jaren naar de New Wine Zomerconferenties en gaf de afgelopen twee jaar ook samen met zijn vrouw Anja seminars voor Family Life /Agape; een organisatie die zich inzet voor het samen bouwen aan gezonde huwelijken.

Voor Martin betekenden de conferenties veel voor zijn eigen geloofsleven: “Wat ik er bijvoorbeeld leerde, is dat we zo de neiging hebben een hekje om de eigen kerk te zetten. Krijtlijntjes te tekenen. Jij hoort er wel bij, jij niet. Ik ben door de conferenties opener geworden, breder gaan kijken. Ik vind het veel belangrijker om te kijken naar wat ons bindt: de Bron in het midden. We mogen veel laagdrempeliger worden als christenen. De ander meenemen in het dienen van God. Juist mensen die pas tot geloof zijn gekomen en voor wie kerkgang misschien wel een brug te ver is.” 

Martin kent New Wine ook van de cursus gebedsministry. Zo deed hij samen met Anja de cursus in de Lichtboog in Houten en zetten ze met andere gemeenteleden een ministryteam op in de Hervormde Gemeente in Hardinxveld-Giessendam.  

Onderhoudsmanager 
In het dagelijks leven werkt Martin nu nog fulltime als onderhoudsmanager bij een multinational in Rotterdam. Hij werkt al 35 jaar voor hetzelfde bedrijf in verschillende functies. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het algehele onderhoud, inclusief grote projecten. “Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een geïntegreerde onderhoudsstop van zes weken voor de fabriek. Om dat goed te laten verlopen, ben je zeker drie jaar bezig met alle voorbereidingen.” Vanaf volgend jaar gaat Martin parttime werken, om zijn taak voor New Wine volledig op te kunnen pakken.  

Ook leuk om te weten: in zijn vrije tijd wandelt Martin graag lange afstand routes. Zo liepen hij en Anja dit jaar onder andere de West Highland Way in Schotland.