Kringenmateriaal over zorg voor schepping

We hebben nieuw kringenmateriaal: Heel het leven! Het materiaal gaat in op wat de Bijbel zegt over zorg voor de schepping en Gods Koninkrijk. Het boekje bestaat uit vijf sessies, waarbij kringen een video bekijken, samen bidden, de Bijbel induiken en in gesprek gaan.

Het materiaal voor Heel het leven! ontstond in samenwerking met de christelijke organisaties A Rocha, Micha Nederland, 24/7 Prayer, GroeneKerken en Laudato Si’ Alliantie. De video’s bij elke sessie zijn van Anglicaans voorganger en theologiedirecteur Dave Bookless van de christelijke natuurbeweging A Rocha International en voormalig New Wine-voorzitter en predikant Jan Maarten Goedhart van de Sint Janskerk in Gouda.

Alle video’s vormen onderdeel van een online themapakket Heel het leven!. Dit pakket is er al sinds 2020. Het werd ontwikkeld toen een New Wine Zomerconferentie rond dit thema door de COVID-epidemie moest worden afgeblazen. Directeur Bart Visser legt uit dat New Wine het pakket met de video’s in de afgelopen maanden bewust heeft bijgewerkt en een kringenboekje erbij maakte, omdat het thema steeds dringender wordt.

“Door de klimaatverandering mislukken oogsten, zien we extreem weer en vluchtelingenstromen. Ook het verlies aan planten-en dierensoorten, het verdwijnen van bossen en het zouter worden van de bodem krijgen meer en meer invloed op het leven van mens en dier. Juist als christenen hebben we een grote taak: God wil dat we samen met Hem rechtdoen aan mens, dier en plant. Dat alles wat Hij bedacht en schiep zal groeien en bloeien tot eer van Hem.”

Het kringenmateriaal kost € 6,25 en is hier te bestellen.