Smoorverliefd: conferentiestelletje Dorien en Ben

Dorien Heemstra en Ben Verboom waren vijftien en zestien jaar toen ze elkaar ontmoetten op de New Wine Zomerconferentie in Biddinghuizen. Het was liefde op het eerste gezicht. Jaren later, in 2016, stapte Ben het hoofdpodium op om voor een groot New Wine-publiek Dorien mee te vragen naar Rome. Ben: “Iedereen verwachtte dat ik haar ten huwelijk zou vragen. Maar ik ging pas in Italië op één knie.”

De eerste ontmoeting vergeten ze nooit. Dorien deed een kaartspel met haar familie op het Dorpsplein en Ben kwam erbij zitten. “Ik dacht: wat een leuk meisje”, zegt Ben. Dorien vond hem vooral stoer. “Hij had lef om zomaar aan te schuiven. Ik had net mijn beugel eruit,. Ha ha, daarom merkte hij me waarschijnlijk op. We werden die zomer enorm verliefd op elkaar. We liepen hand in hand, gingen samen naar seminars en hingen ‘s avonds rond met een groepje jongeren om boevenstreken uit te halen.”

Eenmaal thuis bleek de afstand tussen hun woonplaatsen toch best groot. Dorien woonde in Hoofddorp, Ben in Houten. “We hadden natuurlijk nog geen rijbewijs en met de trein reizen was voor ons te duur”, vertelt Dorien. “Om het weekend moesten onze ouders ons wegbrengen zodat we elkaar konden zien.”

Omdat ze een echt conferentiestelletje waren, wilde Ben in 2016 graag in Biddinghuizen iets bijzonders doen in de aanloop naar een huwelijksaanzoek. “Ik vroeg Dorien tijdens de ochtenddienst op zondag vanaf het hoofdpodium mee naar Rome. Het huwelijksaanzoek deed ik bewust niet op die plek. Ik wist dat ze het niet leuk zou vinden als ik dat zou doen voor zo’n groot publiek. Een deel van de conferentie misten we dat jaar door die reis. Veel New Winers waren enorm nieuwsgierig naar de afloop. We stuurden daarom een foto van het aanzoek, die aan het eind op het scherm werd getoond in de samenkomsttent.”

PHOTO 2023 02 08 12 12 57
“Ga je mee op reis naar Rome?”, vroeg Ben aan Dorien in de grote tent

De Zomerconferentie speelde ook in de roeping van Ben een belangrijke rol. Het is een passie van hen allebei: christenen bekend maken met de werken van de Geest en kerken helpen vernieuwen. Ben werkt als voorganger bij de kerk Life Access Amsterdam: “Voordat ik wist dat ik dit zou gaan doen, kreeg ik jaren eerder een profetie van Julian Richards, een New Wine-spreker uit Wales. Hij had een beeld, waarin hij zag dat ik theologie ging studeren en op een nieuwe plek zou gaan werken.”

02EA403D BADF 4DF2 9F01 993FB6EDE775
Na het aanzoek in Italiē volgde in 2017 het huwelijk!

Ben (32) en Dorien (31) trouwden in 2017 en hebben inmiddels een zoontje van twee jaar. Ze zijn zeker niet het enige conferentiestelletje. “Die conferentie is een broeinest voor christelijke singles”, weet Dorien. “Mijn neef heeft zijn vrouw daar ook ontmoet. En zo ken ik nog wel meer mensen waarvoor dit geldt.”

Zijn jij en je partner ook een conferentiestelletje? Of ken je iemand die zijn/haar partner ook op de conferentie heeft ontmoet? Mail ons. Of tag een leuk stel in de comments op Facebook of Instagram van New Wine.