De hoop die Yassir Eric koestert  

De preken en het levensverhaal van theoloog Yassir Eric maakten grote indruk op de New Wine Zomerconferentie. Yassir was namens Open Doors in Liempde. Hij werd geboren in Sudan, groeide op als radicaal moslim en kwam tot geloof in Christus. Dat kostte hem zijn familie, zijn thuis. Hoe kijkt Yassir terug op de Zomerconferentie, welke hoop koestert hij voor de toekomst en wat wil hij ons nog meegeven? 

Yassir, wat is jou het meest bijgebleven van de NWZC? 

“Het enorme verlangen van velen om als volgelingen van Jezus met elkaar verbonden te zijn. En tegelijk ook het verlangen naar een diepere relatie met Jezus.” 

Je sprak op het hoofdpodium maar ook bij Generation en NEXT. Wat hoop jij voor deze jongeren? 

“De avond bij de tieners heeft mij, ons, diep geraakt. Het enthousiasme, maar ook het in stilte ‘aan de voeten zijn bij Jezus’ van deze tieners. Dat is een voorbeeld voor ons als oudere generatie. Tijdens deze avond werden wij er specifiek bij bepaald om deze jongeren te zegenen met moed en standvastigheid. Want zij zijn de generatie die na ons komt.” 

‘In Europa, de vrije wereld, zijn we gewend geraakt aan het sluiten van compromissen’

Welke boodschap mogen we volgens jou niet vergeten? 

“In Europa, de vrije wereld, zijn we gewend geraakt aan het sluiten van compromissen. We willen anderen niet voor het hoofd stoten of ‘anders’ zijn dan de rest. Jezus roept ons op om keuzes te maken zoals Hij ons voorleefde. Door zo te leven zijn we anders dan de wereld en sluiten we geen compromissen. Door Jezus in het centrum van ons leven te stellen, gaan wij getuigen van wie Hij voor ons is, en wie Hij voor de ander wil zijn.” 

Wat is jouw hoop voor de toekomst? 

“Dat volgelingen van Jezus in Europa net zo standvastig en moedig mogen zijn als onze broers en zussen die op plekken leven waar zij worden vervolgd. En dat wij door gebed met elkaar verbonden mogen zijn in Jezus Christus. Gebed is het fundament van ons leven.” 

Tip: wil je elke dag bidden voor een actueel gebedspunt uit de vervolgde kerk? Download de gebedsapp via opendoors.nl/gebedsapp.