‘God werkt ook in het verborgene’

Jenneke Sneller (49) was afgelopen juli samen met haar gezin op de New Wine Zomerconferentie. Bijna dertig jaar geleden raakte Jenneke betrokken bij een treinongeluk en hield daar een post-whiplash aan over. Als gevolg daarvan heeft ze vaak weinig energie en voelt veel pijn. Dit was haar vijfde Zomerconferentie. Net als elk jaar hoopte ze op genezing. Dat grote wonder kwam er niet, maar wel waren er net als bij elke conferentie ‘kostbare kleine momenten’. 

foto jenneke
“Een genezing is een fantastisch zichtbaar werk van God. Ja dat is zo, maar wat ik heb ervaren is dat God ook – misschien wel veel vaker – in het verborgene werkt.

“Een genezing is een fantastisch zichtbaar werk van God. Ja dat is zo, maar wat ik heb ervaren is dat God ook – misschien wel veel vaker – in het verborgene werkt. De afgelopen jaren had ik tijdens deze en eerdere Zomerconferenties momenten dat ik werd bemoedigd, inzicht kreeg in dingen die in mijn leven speelden en ballast mocht loslaten. Al die momenten hielpen me om verder te komen op mijn levenspad. Ik was vaak zo gericht op dat grote zichtbare wonder van genezing dat ik de kleinere ingrepen van God niet altijd zag. En dat is jammer, want daardoor deed ik God tekort. Hij is bij mij, leidt mij stap voor stap. Ik leer steeds meer om te zien dat die stapjes er net zo goed toe doen en ook wonderen van God zijn. Ik schrijf dit soort momenten tegenwoordig bewust op, zodat ik ze later terug kan lezen en ze onthoud. En nog belangrijker: niet vergeet om God daarvoor te danken.”