Gods stem leren verstaan

 
In de herfstvakantie volgde Catharina Mandjes op evangelische camping Het Beloofde Land twee workshops van New Wine-stafwerker Anita Abbring. Het bleek voor haar een nieuwe ervaring: 

 “Workshops Gods stem verstaan? Ik had vooraf geen idee wat ik kon verwachten. Voor mij was het onbekend terrein. Daarom was ik blij dat we begonnen met een stukje onderwijs. Anita legde ons uit dat je Gods stem echt kunt leren verstaan. Ze las Bijbelteksten voor met voorbeelden over hoe Jezus zelf communiceerde met Zijn Vader en hoe Hij Zijn discipelen opleidde om net als Hij luisterend te bidden.”

Opbouwend, troostend, bemoedigend
“‘Willen we steeds meer worden als Jezus, dan is het voor ons’ – zei Anita – ‘net zo belangrijk om ook te luisteren naar Gods stem.’ Ze vertelde dat als je zo bidt, je bepaalde woorden, bijvoorbeeld een Bijbeltekst, kunt krijgen voor een ander. Mag je dan alles vervolgens doorgeven? ’Nee’, benadrukte Anita, ‘Dat kun je alleen doen als de woorden opbouwend, troostend en bemoedigend zijn en bedoeld om uit te delen’.” 

Zelf oefenen
“Na deze inleiding, mochten we zelf oefenen. In tweetallen gingen we onder andere bidden en luisteren naar welke Bijbelse persoon bij de ander paste en waarom. En samen met een groep mochten we luisterend bidden voor iemand. Vooral dat laatste was heel ontroerend. Er kwamen veel emoties los bij degene waarvoor we mochten bidden. God voelde zo nabij.”  

Veel geleerd 
“Als ik nu terugkijk, merk ik dat veel leerde tijdens de workshops. Was ik vroeger vooral aan het praten tijdens mijn gebed, nu neem ik bewust ook tijd om te luisteren naar God. En in gesprekken met andere mensen merk ik dat ik me steeds meer durf te laten leiden door Zijn Geest.”

foto BL scaled e1699526163474

Vroeger was ik vooral aan het praten tijdens mijn gebed